Bosklas dag 3 - dinsdag

Deze ochtend na het joggen (vrijwel iedereen liep de hele "ronde", en verdiende 3 "bolletjes", geweldig !) en het ontbijt staken we de Semois over voor de bronnentocht.  Het werd een heel avontuur, klimmen, klauteren, glijden,... over boomstammen, onder takken, tussen rotsspleten, over watervalletjes, ... uitdaging genoeg.
 
Onderweg prachtige natuur; we bekeken en proefden verschillende plantjes en bloemen,  bestudeerden met onze "poepkaart" de uitwerpselen van een aantal dieren en vonden verschillende sporen van das, everzwijn, hert, ree, ...
 
Deze middag al stoofvlees (niet van al dat wild natuurlijk) met frietjes, Miet en Walter kregen zowaar een spontaan applaus.  De kids waren trouwens ook dol op de lekkere soep: gisteren waterkers-soep, vandaag sla-soep.   Ach, een kilootje meer komt er al niet meer op aan :o)
 
Ondertussen is Bieke ook goed aangekomen, die zat nog ziek thuis; ze werd onmiddellijk enthousiast onthaald en met 20 man samen is een valies wel heel snel uitgepakt.
 
Jammer genoeg werd er deze middag een lijk gevonden, wat best wel schrikken was; maar gelukkig zijn onze bollebozen de moord al aan het oplossen tijdens de cluedo-kwis.
 
Warme knuffel voor iedereen daar, en tot morgen ! 
 
 
 
 
 


ga  terug
broederscholen logo
adres
Broederschool basisschool Driegaaien
Driegaaienstraat 8
9100 Sint-Niklaas
contact
Secretariaat
03 780 92 12
info@basis3.broeders.be