Kalender

aug

30

  • Ontmoetingsdag kleuters

sep

2

  • Start van het nieuwe schooljaar

Bosklas 2019

Bericht gepost op: donderdag 23 mei 2019, 16:45, Tom Aubroeck

Op zondagavond kwamen enkele ouders de kinderen van het zesde leerjaar afzetten in Herbeumont.  Ons huisje is dit jaar mooi opgeknapt, met opgefriste badkamers met nieuwe douches, het hele huis mooi geschilderd en mooie foto's aan de muur.
Na het installeren en de picknick gingen we nog even naar het plein.  Zillig moment: de kinderen verdeelden zich spontaan in groepjes die begonnen te hockeyen en te voetballen.  Toffe bende ! 
's Avonds nog een verhaaltje en dan: naar bed !
Maandag startten we met een pittige, avontuurlijke wandeling.  Ondanks enkele slippartijtjes en een stevige tuimeling kwamen we min of meer ongehavend aan in de burcht.  Daar besloten de moefflons uit te breken en ons te helpen bij het stratego-spel.  Dat zorgde voor nogal wat verwarring :o)
Na het middageten (lekkere spaghetti, dankjewel collega's ! ) wilden de kinderen graag even in de Semois.  Geen probleem, dat kan hier allemaal.  Na een uurtje pootje-en-nog-wat-andere-stukjes-baden bleek de Semois dan toch nog redelijk fris te zijn.  Geen probleem, dan warmen wij ons gewoon even op in de hottub en de sauna.  Wat een ervaring !
Toch even douchen na al dat gezweet, en dan nog een muziekkwisje.  
Na zo'n drukke dag was wat nachtrust wel verdiend, maar dat liep een beetje fout.  Midden in de nacht ging plots het brandalarm af.  Alle kinderen zonder veel gedoe uit hun bed, naar beneden en rustig even afwachten.  Een snelle controle maakte algauw duidelijk dat het vals alarm was, en na wat zoeken in de handleiding werd het weer stil.  Iedereen terug naar bed, en de volgende ochtend weer iets om over te praten, natuurlijk... 
Dinsdag een uitdaging: zoek en benoem 40 verschillende plantensoorten.  In groepjes namen de kinderen plantengidsen, bloemenboekjes, loepepotjes, ... mee en we gingen op "bloemetjeswandeling".  De eerste kilometer bleek dat we vooral een brandnetelwandeling deden.  Goed voor onze bosklasbenen !  Daarna een mooi stukje langs de Semois, waar we helemaal  niet vooruit raakten omdat echt élk plantje en blaadje werd opgezocht, bekeken, geanalyseerd... en uiteindelijk benoemd.  Wat een enthousiasme alweer.  De rest van de tocht genoten we vooral van de uitzichten, en we waren net op tijd terug voor het middageten: frietjes !  Joepie !
's Middags begon als keuze-activiteit, maar uiteindelijk ging de hele bende toch weer de Semois in.  Deze keer echt wel "all the way":  wat begon als voorzichtig pootjebaden, ging algauw over in meeglijden in de watervalletjes en zwemmen in de diepste stukjes.  Fantastisch...
Om dan toch weer wat op te warmen vroegen de kids of ze nog even in de sauna mochten.  Dat was zo'n succes, dat we daar ook weer een hele tijd mee bezig waren.   Voor het avondeten dan toch nog eens een begeleide activiteit: we knutselen een vlot ! (of was het nu toch samen leren en spelen ?  Of toch eerder groepsvormend ?  Zillig in ieder geval...
Woensdag: dagtocht.  Alles goed verlopen.  's Avonds wellness met gezichtsmaskertjes, massage, sauna, hottub,...  Alles erop en eraan.  Lekker relax.
Donderdag: Stevige wandeltocht door een beek op zoek naar de bron.  Namiddag kayak.  Stralend weer.  Lekker eten.  Heel druk, geen tijd om de website aan te vullen...  Maar morgen zijn we weer thuis, dus de verhalen komen wel.  Tot morgen ! 
 


jarigen april

Bericht gepost op: dinsdag 30 april 2019, 13:38, Tom Aubroeckjarigen maart

Bericht gepost op: zondag 28 april 2019, 19:33, Tom Aubroeckjarigen februari

Bericht gepost op: zondag 28 april 2019, 19:29, Tom AubroeckInschrijvingen schooljaar 2019-2020

Bericht gepost op: zondag 3 maart 2019, 13:14, Tom Aubroeck

De voorrangsperiode broers/zussen/kinderen personeel van geboortejaar 2017 is op 22 februari beëindigd. 

Voor het schooljaar 2019-2020 dienen alle geboortejaren zich online aan te melden via www.naarschoolinsintniklaas.be .  
Hieronder vindt u de nodige info m.b.t. het online aanmelden en het aantal vrije plaatsen op onze school.  
Indien u hulp wenst bij het aanmelden kan u terecht in het Welzijnshuis, Abingdonstraat 99 – 9100 Sint-Niklaas.
 

Voor wie

Wanneer ?

Hoe ?

Kinderen geboren in 2017 en ouder

Stap 1: aanmelden van 1 maart tot 29 maart 2019

                                                                Stap 2: inschrijven met ontvangen ticket van 6 tot 24 mei 

Stap 1: Aanmelden via site stad Sint-Niklaas

http://www.naarschoolinsintniklaas.be

Stap 2: inschrijven van 6 tot 24 mei na afspraak met de school

Vrije inschrijvingen

Vanaf 28 mei

Na afspraak met de school

 Jarigen januari

Bericht gepost op: vrijdag 1 februari 2019, 9:33, Tom Aubroeck

In de eerste maand van et nieuwe jaar waren er weer heel wat kinderen jarig.  Een hele dikke proficiat aan alle gevierden !
 


De warmste week - Music for Life - Ketnet Koekenbak

Bericht gepost op: vrijdag 21 december 2018, 11:26, Tom Aubroeck

Vorige week werd in alle klassen geknutseld en gebakken voor onze Kerstmarkt.
Vrijdag werd de  eetzaal gezellig ingericht, elke klas kreeg een kraampje en het oudercomité zorgde voor een hartverwarmend drankje.
Wat een succes alweer: het was drummen bij de kraampjes,  de knutselwerkjes werden vlot verkocht en de lekkere hapjes en drankjes werden gesmaakt.  De opbrengst was dan ook voor het goede doel: dit jaar steunen we het VLOS, de vluchtelingenondersteuning van Sint-Niklaas.

Interview "de warmste week"
 
We schreven ons in voor de Ketnet-koekenbak-actie, en lieten hen weten wat de opbrengst van onze kerstmarkt was.  Dat vonden ze bij Ketnet zo fijn, dat we werden uitgenodigd voor een speciaal optreden van de Ketnet-band in de Music for Life - tent in Wachtebeke. 
 
Vrijdag 21/12 om 18u15 wordt het hele optreden (met ons dus als speciale gasten!) live uitgezonden op Ketnet !
 
      


School dichtbij - inschrijvingen

Bericht gepost op: maandag 17 december 2018, 14:34, Tom Aubroeck

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Vanaf 7 januari starten de inschrijvingen voor broers, zussen en kinderen personeel van het geboortejaar 2017. Via onderstaande link vind je alle info m.b.t. alle inschrijvingen. https://www.sint-niklaas.be/schooldichtbij

Op 8 januari is er een infoavond om 20.00u in ’t Bau-huis waar ouders scholen kunnen ontmoeten. Op 17 en 18 januari zet onze school zijn deuren open voor ouders. Inschrijven voor beide momenten kan via de link hierboven.

Hopelijk tot binnenkort!

 
Meer informatie vind je ook in de folder van School Dichtbij !


Jarigen november

Bericht gepost op: donderdag 6 december 2018, 15:43, Tom Aubroeck

 
Ook in november weer heel wat jarigen.  Een heel dikke proficiat allemaal ! 
 


First Lego League

Bericht gepost op: donderdag 6 december 2018, 15:43, Tom Aubroeck

Dit jaar namen we met twee teams van het zesde leerjaar deel aan de First Lego League in Kortrijk.
 
 We startten in september met het bouwen van onze robots, en leerden hoe we deze robots moesten programmeren.
Dan de opdracht: zoveel mogelijk missies laten uitvoeren door onze robots op het officiële speelveld (een ruimtebasis).  Bovendien: de robots kregen maar 2 minuten 30 seconden om die missies te doen slagen.  Een hele uitdaging !
Elke week oefenden we tijdens de middag, op vrije momenten, zelfs een zondagochtend,...  en hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe zekerder we werden: verschillende missies werden echt volbracht door onze eigen robots.  
Dus vertrokken we naar Kortrijk met het doel: minstens 1 missie te laten slagen binnen de tijd. 
   
 
Het werd een hectische dag, vol spanning en avontuur.  Een groepsopdracht, waarin we moesten bewijzen dat we als team goed samenwerkten.  Een presentatie geven voor een jury en publiek, waarbij we een probleem dat zich in de ruimte zou kunnen afspelen voorstellen, en er een oplossing bij presenteren.  En natuurlijk: we kregen drie pogingen om onze robot binnen de tijd zoveel mogelijk missies te laten afwerken.
 
Telkens tussendoor evalueren, even bijsturen, afspreken, ... 
 
Op het resultaat mogen we ook heel trots zijn.  Wij mochten op het podium, mét Dirk Frimout, om de prijs van de jury (prijs Basisonderwijs) in ontvangst te gaan nemen !  Wat een superfijne dag !
   
 
Vijfde leerjaar, hou je alvast klaar, want binnenkort is het aan jullie ! 


broederscholen logo
adres
Broederschool basisschool Driegaaien
Driegaaienstraat 8
9100 Sint-Niklaas
contact
Secretariaat
03 780 92 12
info@basis3.broeders.be