Bosklas 2018

Bericht gepost op: woensdag 30 mei 2018, 17:33, Tom Aubroeck

Bosklasnieuws:
- Onze zesdeklassers vertrokken zondag op bosklas naar Herbeumont.  Eerst en vooral een hartelijke dankjewel aan de bereidwillige ouders om de kinderen helemaal tot in het verre Luxemburg te brengen.
- Na het "pakkende afscheid" vertrokken we blijgezind naar het sportplein, waar we enkele sportspelen zouden doen.  Het speeltuintje bleek echter ook geweldig interessant, en op het plein leerden de kinderen ons een nieuw spel.  De naam zullen we maar niet vernoemen :o)
- Maandag een prachtige, zeer warme dag.  Programma alweer door elkaar gedgooid, en begonnen aan de bronnentocht.  Semois oversteken, en dan door de beek de heuvel op tot aan de bron.  Zeer avontuurlijk, en vooral heel nat.  De schoenen zullen vast nog wel proper geraken.
Na de middag spelen in de Semois, en daarna kwam een busje met kayaks aangereden ?  Jawel hoor: we mochten gaan kayakken ! Dolle pret, al moet de techniek bij sommige kinderen nog wat bijgeschaafd worden.  Maar wat een prachtige uitzichten !
's Avonds dan nog een extra verwenmoment: de wellness "De drie Gaaien" werd geopend.  Sauna, hot tub, massages, gezichtsmaskers, nageltjes lakken.  Zelfs de jongens kozen voor een regenboogtintje... 
- Dinsdag de bloemetjeswandeling.  Uitdaging: 50 verschillende planten- en dierensoorten determineren.   Gewapend met boeken over plantjes, bloemen, insecten, vlinders, spinnen, kevers,... en noem maar op gingen we de streek verkennen.  Ze hebben heel hard hun best gedaan, en  kwamen vol enthousiasme vertellen dat ze "cypreswolfsmelk", "boswederik", een "klein rozenkevertje" of een "alpenwatersalamander" gevonden hadden.  Echt tof !  
's Middags gebeurde er een moord, en de hele klas is op zoek wie de moord pleegde, met welk wapen en op welke plaats dat dan wel was.  Verdere uitleg volgt zo snel mogelijk !
Update: onze topspeurders van dienst hebben alle problemen ondertussen opgelost. 
- Woensdag: dagtocht.  Een hele dag op stap met prachtig weer.  Onderweg stoppen op een idyllisch picknickplekje, waar Miet en Walter aankomen met de verrassing van de dag: een BBQ !  We steken zelf het vuur aan, ieder krijgt 1 lucifertje :o)   Bijna op het einde van de tocht nog een kleine stop in  het dorpje.  Omdat ze al (veel) meer dan 50 planten en dieren herkenden en determineerden, krijgen ze een extra ijsje tussendoor.  Proficiat !  En dankjewel alweer aan directeur Veerle voor de traktatie !
Voor de foto's: klik hieronder ! 
 


De jarigen van mei

Bericht gepost op: dinsdag 29 mei 2018, 15:16, Tom AubroeckDe jarigen van april

Bericht gepost op: maandag 14 mei 2018, 11:11, Tom AubroeckDe jarigen van maart:

Bericht gepost op: vrijdag 27 april 2018, 11:08, Tom AubroeckJarigen februari

Bericht gepost op: vrijdag 23 februari 2018, 13:52, Tom Aubroeck

Ook in de maand februari vierden we heel wat jarigen op onze school.  Een dikke proficiat allemaal !
 


Schooltoneel

Bericht gepost op: zondag 4 februari 2018, 20:05, Tom AubroeckJarigen december

Bericht gepost op: vrijdag 22 december 2017, 9:47, Tom Aubroeck

Na de Kerstviering bleven we met zijn allen nog even in de eetzaal.  Alle jarigen van december werden naar voor geroepen, en kregen een groot applaus. Bovendien zongen we speciaal voor hen nog eens ons schoollied.  Een leuk moment !
 


De warmste week !

Bericht gepost op: donderdag 21 december 2017, 16:22, Tom Aubroeck

Vorige week organiseerden we een Kerstmarkt ten voordele van Ti Soleil Leve, ons broeder-schooltje van Jeanine in Haïti.
We schreven ons in als Ketnet-koekenbak-school en jawel hoor: we mochten met de hele lagere school naar het domein van Puyenbroeck in Wachtebeke om daar onze cheque zelf af te gaan geven en werden beloond met een gratis optreden in de grote tent: de Ketnet-band!
Een fantastische ervaring voor de kinderen !


Inschrijven in onze school

Bericht gepost op: donderdag 30 november 2017, 16:10, Tom Aubroeck

Beste ouder
 
Wens je je kind in te schrijven op onze school?
 
Hieronder vind je een overzicht van de inschrijvingsperiodes en het aantal vrije plaatsen op onze school.
Ook dit schooljaar neemt onze school deel aan de scholenmarkt ( 9 januari 20.00u – ’t Bau- Haus) en openklasdagen
op maandagen 22 januari en 5 februari. Inschrijven is noodzakelijk via de site www.schoolinzicht.be/sint-niklaas.
 
Meer info vind je nog terug op de pagina inschrijven .
 
Wanneer ?
Voor wie?
Hoe ?
1 december 2017 tot 31 januari 2018
Broers ,zussen en kinderen personeel
Na afspraak met de school.
(03/780.92.12)
1 maart 2018 tot 31 maart 2018
Geboortejaar 2016
Geboortejaar 2015
1ste leerjaar
Aanmelden via Centraal Aanmeldingsregister ( CAR) -site stad Sint-Niklaas
23 april 2018 tot 18 mei
Geboortejaar 2014
Geboortejaar 2013
2de leerjaar
3de leerjaar
4de leerjaar
Na afspraak met de school.
(03/780.92.12)
 
Als er in onze school al een broer of zus is ingeschreven, dan kan je je kind inschrijven voor het schooljaar 2018-2019 en dit vanaf 1 december 2017 vanaf 8.30u tot en met woensdag 31 januari 2018 .
Graag hiervoor een afspraak maken op het secretariaat.
De inschrijving is in deze periode gegarandeerd. Gebruik je echter je voorrangsrecht niet, dan moet je aanmelden via aanmeldingsregister en dan is een plaats niet gegarandeerd.
Kinderen geboren in 2016 , 2015 of eerste leerjaar en die geen broer of zusje hebben op onze school, moeten worden aangemeld via het Centraal Aanmeldingsregister. Dit kan vanaf 1 maart tot 31 maart. Voor meer info kan je terecht op het secretariaat van onze school of op de aanmeldingswebsite
 

 


First Lego League

Bericht gepost op: zondag 26 november 2017, 17:43, Tom Aubroeck

Zondagochtend, 8u30 en al veel drukte op school.  Een aantal kinderen van vijfde en zesde leerjaar leerden de voorbije weken programmeren met lego-robots, en vandaag doen ze met met de Lego League - wedstrijd.   De spanning is te snijden, de laatste repetities en voorbereidingen getroffen, en dan...  naar Kortrijk !

De eerste groepjes moeten daar meteen aan de slag, waardoor de druk wel heel hoog is. Toch slagen we erin kalm te blijven, we leren enkele belangrijke lessen voor de volgende pogingen.  We gaan ook ons project voorstellen aan de jury: de bouw van de robot, het programmeerwerk uitleggen, en de vragen beantwoorden.   Het wordt de jury snel duidelijk dat bij onze groepjes de kinderen echt alles zelf mochten doen: denkwerk, voorbereidingen, bouwen én programmeren.  

De tweede en derde rondes gaan een stuk beter: de robots slagen erin verschillende missies tot een goed einde te brengen.  Na de laatste opdracht zie je de spanning wegvallen en moeten de kinderen even stoom afblazen.  Daar hoort natuurlijk een drankje bij, gesponsord door onze directeur. Dankjewel, Veerle ! 
Dan de prijsuitreiking, weer een spannend moment. Een hele tijd afwachten en dann nog vrij onverwacht: GeckoLab Broeders Driegaaien wint de prijs van het doorzettingsvermogen. De hele groep mag de beker afhalen en handjes schudden met de organisatie en de deputee! Een fantastisch einde van een fantastische dag.

Bekijk de foto's van de dag in ons fotoboek !
broederscholen logo
adres
Broederschool basisschool Driegaaien
Driegaaienstraat 8
9100 Sint-Niklaas
contact
Secretariaat
03 780 92 12
info@basis3.broeders.be